• Κοινωνία

    Ερχεται ο ψηφιακός φάκελος για τα αυτοκίνητα – Τι είπε ο Παπαστεργίου

    • NewsRoom
    Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας

    Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας


    Ψηφιακή εφαρμογή στο κινητό που θα αφορά το αυτοκίνητο και στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως τηλέφωνο, δίπλωμα, ασφάλεια και ΚΤΕΟ, θα τεθεί σε εφαρμογή τις προσεχείς ημέρες.

    Την ανακοίνωση έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έλεγχοι για τα αυτοκίνητα που λειτουργούν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ.

    Έναρξη ελέγχων για να καθαρίσει το μητρώο οχημάτων
    Παράλληλα, ανέφερε την έναρξη ελέγχων, προκειμένου να καθαρίσει το μητρώο οχημάτων ενώ ανακοίνωσε ότι θα στέλνονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για το πότε θα λήγει το ΚΤΕΟ ή η ασφάλεια του οχήματός τους.

    Αναφερόμενος στον Προσωπικό Αριθμό για τους πολίτες, ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για «μία μεγάλη μεταρρύθμιση σε επίπεδο πληροφορικής για την δημόσια διοίκηση», καθώς μέσω αυτού, θα ενοποιηθούν σε έναν αριθμό, η ταυτότητα, το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και ο αριθμός Μητρώου, ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται εάν σε κάποιο από αυτά τα μητρώα, είναι γραμμένος με διαφορετικά στοιχεία.

    Συναντήσεις με συμβολαιογράφους για ομαλοποίηση της λειτουργίας
    Σχετικά με τον ψηφιακό φάκελο ακινήτου, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με συμβολαιογράφους για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα επιλυθούν, ώστε οι μεταβιβάσεις να γίνονται πλέον αυθημερόν.

    Παράλληλα τόνισε ότι από χθες τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον καινούριο οργανισμό κυβερνοασφάλειας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη εποπτείας 2.000 φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ