• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα της κρίσης για την 36χρονη – Γιατί ο συνήγορός της δεν ζητά ελαφρυντικό… μεταμέλειας


    Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ολοκληρώνεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας. Αμέσως μετά (κατά πάσα πιθανότητα) εντός της ημέρας, αναμένεται η διάσκεψη και η απόφαση των δικαστών για την ενοχή και την ποινή που θα επιβληθεί στην 36χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

    Αγορεύοντας ο συνήγορος της κατηγορουμένης Σάκης Κεχαγιόγλου είπε στους δικαστές  ότι  η εντολέας του δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

    «Ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας μου δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση  δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

    Ο συνήγορος εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπόνια του στην Ιωάννα: «Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας.

    «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης», απάντησε ο συνήγορος.

    Ο δικηγόρος ανέφερε ότι η εντολέας του πολλές φορές ζήτησε συγνώμη για την πράξη της, πλην όμως ακόμη χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Επίθεση με βιτριόλι: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις – Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για την 37χρονη



    ΣΧΟΛΙΑ