• Κοινωνία

    Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    • NewsRoom

    Αστυνομικοί εμποδίζουν διαδηλωτές να προχωρήσουν προς τη λεωφ. Αμαλίας και τη Βουλή, κατά τη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που οργάνωσαν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΣΕΠΕΕΑ στο κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021, αντιδρώντας στην αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, για να κηρυχτεί η απεργία – αποχή από την αξιολόγηση παράνομη και καταχρηστική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

    Οι διαδηλωτές, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

    Περίπου 1.500 άτομα ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και μέσω της Σταδίου.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία των εκπαιδευτικών έφτασε κοντά στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, και επιχείρησαν να κινηθούν την λεωφόρο Αμαλίας και  να αποκλείσουν την κυκλοφορία. Οι αστυνομικές Αρχές αντέδρασαν με ρίψη χημικών, ενώ χρησιμοποιήθηκε και η «Αύρα».

    Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη κρίθηκε παράνομη απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ