• Κοινωνία

    Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ

    • NewsRoom


    Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

    Το επίκεντρο των επεισοδίων είναι στην οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρψωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Άγνωστο πως ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε έξι προσαγωγές.

    Όπως εκτιμάται, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους. Λίγο μετά τις 2.30 κι ενώ υπήρχε διαβούλευση για τους προσαχθέντες ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια το επίκεντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους.

    Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν από τις 3.30, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.

    Ωστόσο αυτήν την ώρα τα επεισόδια έχουν κοπάσει και η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά στις οδούς Πατησίων, Πανεπιστημίου και Σταδίου, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.



    ΣΧΟΛΙΑ