• Κοινωνία

    Επεισόδια Ρέντη: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι γνωστοί χούλιγκαν – Οι έρευνες συνεχίζονται

    • NewsRoom

    (AP Photo/Daniel Cole, File)


    Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών, προκειμένου να συλλεχθούν πληροφορίες και στοιχεία από τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας η οποία έχει συσταθεί, για να καταλήξουν σε ρόλους ατόμων και να τους συνδέσουν με γεγονότα στα επεισόδια στου Ρέντη.

    Γνώριμοι οπαδοί και χούλιγκαν των Αρχών καλούνται ή προσάγονται καθημερινά, στην Ασφάλεια Αττικής.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αξιωματικοί της Αθλητικής Βίας δεν βιάζονται καθώς γνωρίζουν ότι η ολοκλήρωση της ανάλυσης από τα πειστήρια που έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είναι μία διαδικασία που θα χρειαστεί ημέρες για να ολοκληρωθεί και θέλουν οπωσδήποτε να έχουν συμπαγή ευρήματα από την έρευνα που θα στοιχειοθετούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης πριν παραδώσουν την δικογραφία ολοκληρωμένη στην Εισαγγελία.

    Από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες. Εκτός του ανήλικου αδελφού του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου και του 26χρονου μάνατζερ, υπάρχουν ευρήματα και για άλλα άτομα που εμπλέκονται σε επεισόδια οπαδικής βίας.

    Tα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων θέλουν να παραδώσουν συνδυαστικά στοιχεία από τα ευρήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα «δέσουν» ακόμα περισσότερο την υπόθεση και τους εμπλεκόμενους με κακουργήματα και όχι με πλημμελήματα.

    Συστηματικές κλοπές ναυτικών φωτοβολίδων
    Την ίδια ώρα μυστήριο καλύπτει την μαζική απώλεια ναυτικών φωτοβολίδων από σκάφη στις Τζιτζιφιές δύο ημέρες πριν τα περιστατικά του Ρέντη, όπου άγνωστοι φαίνεται να τα διέρρηξαν για να αφαιρέσουν μόνο αυτά τα υλικά για πιθανή χρήση σε οπαδικά επεισόδια.

    «Είδα όλα τα πράγματα ανακατεμένα, το κουτάκι πάνω στο chat table άδειο, χωρίς φωτοβολίδες. Έξι-εφτά σκάφη ανοίξαν το συγκεκριμένο πρωϊνό» δήλωσε ιδιοκτήτης σκάφους που έπεσε θύμα κλοπής.

    Εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιθανόν, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

    Πηγή: ertnews.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Επεισόδια Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε το DNA του αδερφού του 18χρονου προφυλακισμένου

    Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

    Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της ΑΕΚ Κώστα Νεστορίδη



    ΣΧΟΛΙΑ