• Κοινωνία

    Επεισόδια Ρέντη: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ σύνδεσμος οπαδών στα δυτικά προάστια

    • NewsRoom


    Τα ίχνη του καθοδηγητή των επεισοδίων στου Ρέντη και του «πυρήνα» των σκληρών χούλιγκαν αναζητά η Αστυνομία.

    Οι έρευνες επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών στα δυτικά προάστια, οι οποίοι έδρασαν ως οργανωμένος στρατός.

    Ο πατέρας του 18χρονου, που παραδέχθηκε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, υποστηρίζει τώρα στην ΕΡΤ πως ο γιος του ενδεχομένως να δέχθηκε πιέσεις για να πάρει πάνω του την υπόθεση, καταγγέλλοντας πως δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του παιδιού του.

    “Ισχύει, ισχύει η απειλή. Αν ευθύνεται το παιδί μου θα τιμωρηθεί, αν δεν ευθύνεται το παιδί μου δεν θα τιμωρηθεί. Η δικαιοσύνη υπάρχει” τόνισε ο πατέρας. Όπως ισχυρίζεται, απειλητικό μήνυμα έχει παραδοθεί μέσω του δικηγόρου του στις αστυνομικές αρχές για διερεύνηση.

    Το βράδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Σήμερα κλήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις.

    Οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα Δυτικά Προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

    “Έχουμε όλοι δει τα πλάνα από τα συγκεκριμένα γεγονότα και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ήταν μία πράξη στην οποία εμπλέκεται μόνο ένας άνθρωπος που έχει συλληφθεί.

    Είναι εμφανές ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην όλη αυτή η υπόθεση όχι μόνο από τα πλάνα, αλλά και τις μαρτυρίες που έχουμε. Έχει γίνει προανάκριση, συλλέγονται στοιχεία με μαρτυρικές καταθέσεις. Όταν όλα αυτά διασταυρωθούν” σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης.

    “Οι καθοδηγητές των επεισοδίων, πολλές φορές πάνε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, από το πλήθος των διακοσίων ατόμων, τους ξέρουν τρεις ή τέσσερεις που και αυτοί έχουν το ρόλο τους σε αυτήν την ομάδα.

    Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ήταν μέσα από αυτούς που οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, υπάρχει DNA ή αρνήθηκε να δώσει γιατί κάποιοι αρνήθηκαν, μπορεί να ήταν ένας από αυτούς, η έρευνα συνεχίζεται” υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΕ Ολυμπιακός: Φωτογραφική στοχοποίηση της ομάδα μας, ζητάμε απαντήσεις

    Ρέντης: Απειλητικό μήνυμα στη μητέρα του 18χρονου – «Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί;»

    Οικονόμου: Μιλάμε για ομάδες με σχέδιο και με συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες



    ΣΧΟΛΙΑ