• Κοινωνία

    Επίδομα 400 € σε μακροχρόνια ανέργους- Μετά το Πάσχα η υποβολή αιτήσεων

    ΟΑΕΔ


    Εντός Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ αμέσως μετά το Πάσχα.

    Όπως είχε γράψει το «Mononews», το επίδομα θα λάβουν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει τακτική επιδότηση. Οι αιτήσεις των υποψήφιων δικαιούχων θα υποβληθούν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, η οποία θα ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μακροχρόνια άνεργοι που θα επιδοτηθούν θα πρέπει να έχει είναι άνεργοι το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 31 Μαρτίου 2020. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι απαραίτητο να λάβει το επίδομα με το άνοιγμα της πλατφόρμας να υποβάλει  τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, προκειμένου να τους καταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ. Ωστόσο, αίτηση δεν θα κληθούν να υποβάλλουν όσοι έχουν λάβει τακτική επιδότηση γιατί ο ΟΑΕΔ  έχει το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού. Μάλιστα γι αυτούς δεν αποκλείεται η πληρωμή των 400 ευρώ να γίνει και μέσα στον Απρίλιο. Για όσους όμως δεν υπάρχει IBAN θα κληθούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσα στο site του ΟΑΕΔ www.oaed.grμ όπου θα δημιουργηθεί η νέα πλατφόρμα.

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας που θα καθοριστεί μετά το Πάσχα οι μακροχρόνια άνεργοι θα υποβάλλουν την αίτηση και στην συνέχεια θα πληρωθούν.

    Παράλληλα  θα δοθεί δίμηνη παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας για όσους λήξει η ανεργία τους εντός Απριλίου.

    Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά: 

    -Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

    -Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

    -Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).



    ΣΧΟΛΙΑ