• Κοινωνία

    Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών από το Λονδίνο – Παρέμειναν στη Βρετανία δύο παιδιά

    • NewsRoom


    Στην Αθήνα επέστρεψαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής  οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο μαζί με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

    Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

    Οι γονείς είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα αφίξεων μαζί με γιατρούς που ήταν έτοιμοι να εξετάσουν τα παιδιά, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σημείο.Σχηματίστηκαν δύο ομάδες παιδιών ύστερα από ερωτήσεις που τους έγιναν από το ιατρικό προσωπικό και στη συνέχεια οι γιατροί εξέτασαν την θερμοκρασία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε από τους μαθητές παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

    Στο αεροδρόμιο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή αν θα μεταβούν στις οικίες τους και με ευθύνη των γονέων τους θα μεταβούν το πρωί σε νοσοκομείο.

    Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής. Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ