• Κοινωνία

    Ένταση στο ΕΚΠΑ μετά την πρώτη εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

    • NewsRoom


    Ένταση προκλήθηκε με την πρώτη εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΚΠΑ, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν ομάδες διαδηλωτών που θέλησαν να επιτεθούν στα στελέχη του νέου σώματος.

    Οι συγκεντρωμένοι, μέλη φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων, είχαν μαζευτεί έξω από την πύλη επί της Ουλοφ Πάλμε, στου Ζωγράφου, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αστυνομικούς να περιπολήσουν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Μαζί τους βρίσκονταν και ο τομέαρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

    Ωστόσο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ μια ομάδα 50 ατόμων βγήκε από την οδό Τσάφου, που είναι κάθετη της Ούλοφ Πάλμε, και άρχισαν να πετάνε πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

    Στόχος των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) είναι να ξεκινήσουν οι περιπολίες για την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

    Νέα συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στην πύλη Ούλωφ Πάλμε το πρωί της Τρίτης στις 8πμ και ακολούθως κινητοποίηση στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

    Διαβάστε επίσης:

    Πανεπιστημιακή αστυνομία: Ξεκίνησαν οι πρώτες περιπολίες στο ΕΚΠΑ

    Υπόθεση Ανδρουλάκη: Την ερχόμενη Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής



    ΣΧΟΛΙΑ