• Κοινωνία

    Εννιά μέρες μετά την τραγωδία, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να ενημερώσει για τον κίνδυνο των πυρκαγιών! (video)

    • NewsRoom

    Γιάννης Καπάκης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας,


    Μιάμιση εβδομάδα μετά την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής με τους δεκάδες νεκρούς και την τεράστια καταστροφή, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ενημερώσει τους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου! Έτσι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία δεν κατάφερε να λειτουργήσει αποτελεσματικά την κρίσιμη στιγμή, αποφάσισε να επαναπροωθήσει μια σειρά μηνυμάτων προς τους πολίτες, μέσω βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube.

    Τα ενημερωτικά μηνύματα που προβάλει η ΓΓΠΠ δεν είναι καινούργια, αλλά μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τα προωθεί και πάλι, προκειμένου, με τη συμμετοχή και των ΜΜΕ, για να τα δουν οι πολίτες μέχρι και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας.

    Για αυτόν τον λόγο, η ΓΓΠΠ κάνει έκκληση στα ΜΜΕ «στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης τους, να προβάλλουν συχνότερα και ιδίως σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης τα βίντεο αυτά, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την εκ μέρους των πολιτών λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων».

    Η καμπάνια περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα σύντομα βίντεο.Το κάθε βίντεο, διάρκειας λίγο πάνω από ένα λεπτό έκαστο, παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να έχει πάντα έτοιμο ο κάθε πολίτης, ώστε να φύγει γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση απο τον τόπο της πυρκαγιάς, τι πρέπει να κάνει ο ίδιος και τι απαγορέυεται για την προστασία του δάσους και την πρόληψη των πυρκαγιών, πώς πρέπει να αξιολογεί τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και κυρίως πως πρέπει να ενεργούν οι αγρότες, που πολλές φορές έχουν γίνει υπαίτιοι εκδήλωσης πυρκαγιών από αμέλεια.

    Επιπλέον, ανάμεσα στις οδηγίες είναι και όλοι οι τρόποι επικοινωνίας των πολιτών με τη ΓΓΠΠ και τις Αρχές, γενικότερα, για άμεση πληροφόρηση.

    Δείτε τα βίντεο:

    – Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

    – Χάρτη Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς

    – Δασικές Πυρκαγιές: Προετοιμάσου (αγροτικές δραστηριότητες)

    – Κάνε το δικό σου σχέδιο! 



    ΣΧΟΛΙΑ