• Κοινωνία

    Εμφανίστηκε ο αρχηγός του ISIS

    • NewsRoom
    isis

    Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι


    Σε βίντεο εμφανίστηκε για πρώτη φορά, μετά από πέντε χρόνια, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ο επικεφαλής του Ισλάμ απεικονίζεται στο προπαγανδιστικό βίντεο που προβλήθηκε σήμερα δημοσίως, μετά από ανάρτησή του από την τζιχαντιστική οργάνωση, για πρώτη φορά μετά το 2014.

    Στο βίντεο, ο αλ Μπαγκντάντι παραδέχεται την ήττα του ISIS στην Μπαγούζ. Αυτό σημαίνει πως το βίντεο έχει γυριστεί σίγουρα μετά τις 23 Μαρτίου 2019. Όπως ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά, «Η μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει», αναφερόμενος στο άλλοτε προπύργιο του ισλαμιστικού κράτους στη Συρία.

    Ο Μπαγκντάντι εμφανίζεται στο βίντεο για λίγα μόλις δευτερόλεπτα και βλέπει το φως της δημοσιότητας μερικές εβδομάδες μετά την ήττα. Ο αρχηγός του ISIS δείχνει πιο μεγάλος και βαρύς απ’ ότι όταν κήρυξε την ύπαρξη του τότε χαλιφάτου, στα μέσα του 2014.

    Καθισμένος σταυροπόδι και κρατώντας ένα Καλάσνικοφ, μιλάει για λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. «Ειλικρινά, η μάχη του Ισλάμ και του λαού του ενάντια στον σταυρό και τον λαό του είναι μεγάλη μάχη. Η μάχη του Μπαγούζ τελείωσε. Αλλά έδειξε την αγριότητα, τη βαρβαρότητα και τις κακές προθέσεις των Χριστιανών εναντίον της Μουσουλμανικής κοινότητας», φέρεται να λέει.

    Οι αναλυτές επιχειρούν να διαπιστώσουν τον λόγο της επανεμφάνισής του, μιας και τα τελευταία χρόνια είχε περιοριστεί σε ηχητικά ντοκουμέντα. Μάλιστα, το τελευταίο εξ αυτών δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο. Ωστόσο, η μακρά απουσία του πυροδότησε ακόμη και φήμες περί ενδεχόμενου θανάτου του.

    Επιπροσθέτως, ο Μπαγκντάντι εμφανίζεται να εγκωμιάζει τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, με 250 νεκρούς, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν ως εκδίκηση για την απώλεια της Μπαγούζ. Ταυτόχρονα, συζητάει με άλλους μαχητές, τα πρόσωπα των οποίων δεν διακρίνονται έπειτα από τεχνική επεξεργασία. Ο άνδρας επιβεβαιώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «θα εκδικηθεί» για τους μαχητές του που σκοτώθηκαν κι ότι η μάχη εναντίον της Δύσης είναι «μια μακρά μάχη».

    Ο ηγέτης των τζιχαντιστών φαίνεται ήρεμος, καθώς μιλάει ψύχραιμα, αφήνοντας κενό λίγων δευτερολέπτων μεταξύ των φράσεών του.

    «Οι αδελφοί σας στη Σρι Λάνκα επούλωσαν (τα τραύματα) στις καρδιές των μονοθεϊστών (μελών του Ισλαμικού Κράτους) με τις επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες τράνταξαν τα κρεβάτια των σταυροφόρων (Χριστιανών) το Πάσχα, ως εκδίκηση για τα αδέλφια σας στη Μπαγούζ» ακούγεται να λέει. «Αυτό αποτελεί μέρος της εκδίκησης που περιμένει τους σταυροφόρους» προσθέτει.

    Σύμφωνα με ειδικούς, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη βρίσκεται στη συριακή έρημο.

    Σημειώνεται ότι το βίντεο δημοσιεύτηκε από το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους, Al Furqan.

    Δείτε παρακάτω το βίντεο που απεικονίζει τον αρχηγό του ισλαμικού κράτους:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Σρι Λάνκα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουτρέχτη: Επαφές με το ISIS φέρεται να είχε ο Τούρκος δράστης της επίθεσης στο τραμ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεαρή Γερμανίδα μέλος του ISIS κατηγορείται ότι σκότωσε 5χρονη «σκλάβα»



    ΣΧΟΛΙΑ