• Κοινωνία

    Έλενα Μπουζαλά: Κάλεσμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από την παρουσιάστρια της «Αθλητικής Κυριακής» (video)

    • NewsRoom


    Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, που έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια ξεκίνησε τη χθεσινή εκπομπή της «Αθλητική Κυριακή», με ένα ιδιαίτερα εμψυχωτικό μήνυμα για τις γυναίκες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης διάγνωσης.

    «Ως κάποια που έχω ζήσει την εμπειρία, θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: Το πρώτο είναι πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη. Κάνουμε τις εξετάσεις μας τακτικά και ευλαβικά. Γιατί η έγκαιρη διάγνωση, κυριολεκτικά σώζει ζωές. Το δεύτερο είναι ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Γιατί η πραγματική δύναμη δεν έρχεται από αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά, ξεπερνώντας αυτά που πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Όλες φοβόμαστε, η ελπίδα όμως, είναι ισχυρότερη από τον φόβο.

    Και μια συμβουλή προς τους άντρες: Μην αφήσετε πότε τη γυναίκα σας μόνη της να περάσει μία τέτοια δοκιμασία, σταθείτε δίπλα της. Καμιά γυναίκα, δεν πρέπει να το περάσει μόνη της αυτό», ήταν τα λόγια της παρουσιάστριας της ΕΡΤ.



    ΣΧΟΛΙΑ