• Κοινωνία

    Ελεύθερος ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο στη Λάρισα

    Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας


    Ελεύθερος αφέθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας ο 45χρονος αστυνομικός ο οποίος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 20χρονο Σύρο, μετά από καταδίωξη έξω από τη Λάρισα. Δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση.

    O εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η υπόθεση βρίσκεται σε έρευνα, ενώ ο ίδιος ο αστυνομικός μέσω του δικηγόρου του δηλώνει συντετριμμένος, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 20χρονο. Σύμφωνα με όσα είπε, σκόνταψε σε εμπόδιο που υπήρχε στο σημείο κι έτσι το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε τον 20χρονο.

    Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου, χθες Σάββατο στις «11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα. Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος. Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά».

    Διαβάστε επίσης

    Κρήτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο

    Λάρισα: Νεκρός 20χρονος μετά από καταδίωξη – Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε

    Έρχεται 10ήμερος καύσωνας – Καμπανάκι για τις φωτιές



    ΣΧΟΛΙΑ