• Κοινωνία

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας – Πού θα χτυπήσει ο «χιονιάς»

    • NewsRoom


    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες που αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Η «Ωκεανίς», όπως βαφτίστηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, πολικές θερμοκρασίες και χαλαζοπτώσεις.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική, ενώ θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου

    Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

    Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

    Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα.

    Πάντως, τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

    Την Κυριακή (24-02-2019) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

    Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται από το απόγευμα του Σαββάτου, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.

    Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν το Σάββατο και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή (24-02-2019).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε ξεκινά το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς»-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ωκεανίς» το όνομα της επερχόμενης κακοκαιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ