• Κοινωνία

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: 30 ύποπτοι στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ – Εξετάζεται υπόθεση κακοποιού που συνελήφθη στον Έβρο

    • NewsRoom

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)


    Γεννετικό υλικό των τριών δραστών της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά συνεχίζουν να συλλέγουν οι Αρχές από τον τόπο του εγκλήματος, την ώρα που στο μικροσκόπιο έχουν μπει τουλάχιστον 12 παρόμοιες υποθέσεις διαρρήξεων και ληστειών σε σπίτια των βορείων προαστίων.

    Στις υποθέσεις αυτές έχουν εμπλοκή πάνω από 30 κακοποιοί, για τους οποίους εξετάζεται το που βρίσκονταν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

    Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν εντοπίσει μεταξύ άλλων τρίχες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε “ξένο” άτομο, που πιθανότατα θα αφορούν τον δολοφόνο. Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

    Οι Αστυνομικοί εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο  οι τρεις κουκουλοφόροι να βρισκόταν σε επικοινωνία με άλλο άτομο της συμμορίας που ήταν εκτός του σπιτιού και είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Αναμένεται  μάλιστα να γίνει και ανάλυση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας για να διαπιστωθεί ποια στίγματα κινητών τηλεφώνων υπήρχαν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες στα Γλυκά Νερά.

    Στο μικροσκόπιο και σύλληψη ληστή στον Έβρο

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με «Το Βήμα» μια σύλληψη στον Έβρο, τα τελευταία 24ωρα, ενός ποινικού από τη Γεωργία που προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

    Πληροφορίες που είχαν προκύψει –κυρίως από ανάλυση DNA – δείχνουν πως ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους.

    Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να έχουν εντοπίσει τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιστατικών –σε Γλυκά Νερά και Πικέρμι- και να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον λόγο που ο εν λόγω αλλοδαπός έσπευσε να διαφύγει τα τελευταία 24ωρα από την χώρα. Παρότι η εγκληματική ενέργεια στην οποία φέρεται να εμπλέκεται είχε σημειωθεί προ περίπου 70 ημερών.



    ΣΧΟΛΙΑ