• Κοινωνία

    Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος

    • NewsRoom

    Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος


    Εκοιμήθη, σε ηλικία 76 ετών, ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, ενώ είχε καταγωγή από τη Σμύρνη.

    Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ήταν και τελειόφοιτος της νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.  Στη Θεολογική Σχολή, υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους και της Βιομηχανίας «Γιώτης».

    Μετέπειτα, συνέχισε τις σπουδές του, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος), στον τομέα της Ποιμαντικής – Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας για νέους. Επίσης γνώριζε την αγγλική γλώσσα.

    Το 1966 χειροτονήθηκε διάκονος, ενώ το 1969 πρεσβύτερος. Μητροπολίτης Γλυφάδας χειροτονήθηκε κατόπιν της εκλογής του από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, στις 11 Οκτωβρίου 2002. Η χειροτονία έλαβε χώρα στις 14 Οκτωβρίου του ίδιου μήνα, ενώ ενθρονίστηκε την 1η Δεκέμβρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητροπολίτης Αμβρόσιος: την αθώωσή του πρότεινε η Εισαγγελέας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητροπολίτης Δωδώνης κατά Τζανακόπουλου: Η συμφωνία κάηκε, όταν ανακοινώθηκαν 10.000 προσλήψεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προειδοποιεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Αν η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ