• Κοινωνία

    Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιταλία: Φλέγεται εν μέσω καύσωνα – 6 νεκροί

    • NewsRoom


    Μάχη με τις πυρκαγιές, που μαίνονται εν μέσω σφοδρού κύματος καύσωνα, εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ιταλία.

    Μόνον το τελευταίο 12ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σε 400 εστίες, την ώρα που η χώρα θρηνεί το έκτο της θύμα από τις φονικές πυρκαγιές, έναν 55χρονο στο Τσεπαλόνι της επαρχίας Μπενεβέντο της Καμπανίας, που πέθανε προσπαθώντας να σβήσει φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε κτήμα του.

    Η πύρινη λαίλαπα έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην Καλαβρία, όπου έγιναν στάχτη σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ εκτάσεις 11.000 εκταρίων, αλλά και τη Σαρδηνία, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα πέταξε χθες πάνω από αποτεφρωμένες περιοχές στο Οριστάνο κάνοντας λόγο για «τεράστια καταστροφή».

    Ιταλικός Τύπος: Η χώρα διαθέτει μόνο 19 Canadair

    Yπουργοί της κυβέρνησης Ντράγκι υποσχέθηκαν αποζημίωσεις για τους πληγέντες, ενώ πολλοί ντόπιοι πολιτικοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι ζητούν να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές τους. Μέχρι στιγμής οι παρεμβάσεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιών έχουν αυξηθεί κατά 72% σε σύγκριση με πέρυσι.

    Κι όλα αυτά που ιταλικά ΜΜΕ, όπως η Libero Quotidiano, καταγγέλλουν ότι η Ιταλία διαθέτει μόλις 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair – δηλαδή δεν αναλογεί ούτε ένα ανά περιφέρεια, όπως λένε, χώρα που η διαχείρισή τους έχει ανατεθεί στην ιδιωτική αγγλική εταιρεία Babcock.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ