• Κοινωνία

    Economist: Μάχη τουριστών στη Σαντορίνη για το καλύτερο κλικ- Σε απόγνωση οι κάτοικοι

    σαντορινη

    Σαντορίνη


    Ένα μεγάλο κύμα τουριστών δέχεται και φέτος το διασημότερο, ίσως, νησί της χώρας και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, η Σαντορίνη. Το μοναδικής ομορφιάς τοπίο του νησιού φέρνει κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες, που επιθυμούν να το επισκεφθούν. Ωστόσο, αυτό δεν έχει μόνο θετική όψη, καθώς οι συνήθειες των τουριστών συχνά προκαλούν υλικές ζημιές στην υποδομή του νησιού, αλλά και δυσφορία στους κατοίκους του.

    Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες καταφτάνουν στη Σαντορίνη, που αποθεώνεται κάθε χρόνο από διεθνή Μέσα, για να απολαύσουν τη φιλοξενία και τη μαγεία του νησιού. Το αγαπητό ελληνικό νησί έχει ίσως το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα, που αποτελεί κυρίαρχο λόγο επίσκεψης στο νησί, μαζί με τις πολλές άλλες ομορφιές του. Στο ηλιοβασίλεμα, όλοι στρέφουν τα μάτια στην δύση και φωτογραφίζουν ένα από τα πιο ονειρικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Φυσικά, τα ποστ στο Instagram δεν σταματούν, καθώς όλοι θέλουν να μοιραστούν το μοναδικό θέαμα που αντικρίζουν.

    Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist, το κυκλαδίτικο νησί έχει εμφανιστεί σε 5,1 εκατ. ποστ στο Instagram!

    Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η Σαντορίνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το ηλιοβασίλεμα, τη θέα και την αρχιτεκτονική της. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο, το οποίο, ωστόσο, γίνεται αιτία για την ταχεία αύξηση των περιστατικών, όπου «μανιακοί» με τη φωτογραφία τουρίστες προχωρούν σε απίστευτες ενέργειες, προκειμένου να απαθανατίσουν ένα μοναδικό σκηνικό, που θα αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Το νησί, παρόλο αυτά, δυσκολεύεται να αντέξει τη μεγάλη εισροή τουριστών, καθώς τα τελευταία χρόνια οι διαμονές έχουν αυξηθεί κατά 66% και οι κάτοικοι απελπίζονται βλέποντας τι συμβαίνει για μια φωτογραφία. Όπως εξηγούν, τουρίστες ανεβαίνουν όπου βρουν, σε μπαλκόνια και ταράτσες, ώστε να έχουν το τέλειο κλικ.

    «Σεβασμός!… είναι οι διακοπές σας… αλλά είναι και το σπίτι μας», γράφει μια πινακίδα, που αποτυπώνει την απόγνωση των κατοίκων του νησιού.

    Ο Economist επισημαίνει πως οι ξενοδοχειακές μονάδες δείχνουν να πηγαίνουν με το τουριστικό ρεύμα, διοργανώνοντας εξορμήσεις με επαγγελματίες φωτογράφους. Τοποθετούν, δε, τα τραπέζια και τις ξαπλώστρες με τέτοιο τρόπο, ώστε οι καλεσμένοι τους να έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν καλύτερες φωτογραφίες.



    ΣΧΟΛΙΑ