• Κοινωνία

    ΕasyJet: Καθήλωσε ολόκληρο τον στόλο αεροσκαφών λόγω κορονοϊού

    • NewsRoom
    easyJet

    Πηγή φωτογραφίας: commons.wikimedia


    Η easyJet προχώρησε στην καθήλωση ολόκληρου του στόλου αεροσκαφών της, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και έθεσε σε δίμηνη άδεια το πλήρωμα καμπίνας.

    Σε ενημέρωση της εταιρείας, προς το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο αερομεταφορέας ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η τελευταία πτήση.

    Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε: «Ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού και την εφαρμογή lockdown σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η easyJet αποφάσισε να καθηλώσει το στόλο αεροσκαφών της.

    Τις τελευταίες ημέρες η easyJet συνέβαλε στον επαναπατρισμό αρκετών πολιτών, έχοντας ήδη εκτελέσει περισσότερες από 650 πτήσεις διάσωσης μέχρι σήμερα, γυρίζοντας σπίτι πάνω από 45.000 πελάτες.

    Η τελευταία από αυτές τις πτήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιπρόσθετων πτήσεων διάσωσης».

    Σε συνέχεια της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να υπάρξει κάποια βεβαιότητα για την ημερομηνία επανεκκίνησης των εμπορικών πτήσεων. Θα αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση με βάση τους κανονισμούς και τη ζήτηση και θα ενημερώσουμε την αγορά όταν έχουμε καταλήξει».



    ΣΧΟΛΙΑ