• Κοινωνία

    Δραματική κατάσταση σε μονή στο Άγιον Ορος: Και τέταρτος μοναχός νεκρός από κορονοϊό!

    • NewsRoom
    Μονή Φιλοθέου

    Πηγή φωτογραφίας: makthes.gr


    Έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό και τέταρτος μοναχός της μονής Φιλοθέου στο Άγιον Όρος.

    Ένας ακόμη μοναχός της μονής Φιλοθέου στο Άγιο Όρος, ο πατήρ Κοσμάς, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα η μονή να πενθεί πλέον τέσσερις μοναχούς μέσα σε λίγες μέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναχός ήταν -και αυτός- ανεμβολίαστος.

    Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες ημέρες, ο πατήρ Δαμιανός και, πριν από αυτόν, ο επίσης ανεμβολίαστος μοναχός Πορφύριος, 62 ετών, από τη Ράχη Πιερίας, ο οποίος επίσης νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Είχε προηγηθεί ο θάνατος του 86χρονου μοναχού Λουκά Φιλοθείτη, ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος και επίτροπος της μονής, αλλά και Αντιπρόσωπος και Επιστάτης της Ιεράς Κοινότητος.

    Οπως αποκάλυψε το makthes.gr, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η μονή Φιλοθέου μπήκε σε καραντίνα τις τελευταίες ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, αρκετοί μοναχοί, τουλάχιστον 4-5 ακόμα, νοσούν στα κελιά τους μέσα στη μονή αρνούμενοι να μεταφερθούν σε νοσοκομείο εκτός Αγίου Όρους. Πριν από λίγες μέρες, δε, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και μάλιστα με ελικόπτερο ακόμα ένας μοναχός ο πατήρ Πέτρος που μέχρι τώρα νοσούσε στη μονή.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποπαραλλαγή έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον



    ΣΧΟΛΙΑ