• Κοινωνία

    ΕΕ: Χρηματοδότηση για δωρεάν πρόσβαση WiFi σε περισσότερους από 70 ελληνικούς δήμους

    • NewsRoom


    Το μεγάλο αυτό έργο θα γίνει με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβουν περισσότεροι από 70 ελληνικούς δήμους, με στόχο να εισέλθουν στην ψηφιακή εποχή.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 70 δήμους περιλαμβάνονται στη λίστα των 1.780 ευρωπαϊκών δήμων, που πρόκειται να λάβουν ευρωπαϊκά κουπόνια, αξίας 15.000 ευρώ, με στόχο την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τους νικητές της χρηματοδότησης, σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU, που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

    Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση (3.400 νικητές). Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ