• Κοινωνία

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Καταγγελία για σεξουαλική βία σε ορφανοτροφείο της Αττικής

    • NewsRoom
    Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Επώνυμη επιστολή με καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αττικής δέχθηκε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως αποκάλυψε η ίδια. Η υπόθεση οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, η οποία διέταξε έρευνα για το περιστατικό, μετά από μηνυτήρια αναφορά της υφυπουργού.

    Όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η κα Μιχαηλίδου, στην επιστολή τρεις εργαζόμενοι κατέγραψαν «κακοποίηση και βία  κατά των παιδιών, σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών παρουσία των εργαζομένων και άλλες συμπεριφορές με αυτό τον αποτρόπαιο χαρακτήρα».

    «Πήγα στην εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον αντιεισαγγελέα και πάγωσα τη χρηματοδότηση και ξεκίνησε η έρευνα για τη δομή αυτή με την Εθνική Αρχή διαφάνειας», ανέφερε η κα Μιχαηλίδου.

    Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, στη συγκεκριμένη δομή έχουν ήδη μεταβεί παιδίατροι και παιδοψυχιάτροι και εξετάζουν όλα τα παιδιά.

    Η υφυπουργός επισήμανε ότι «τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να δούμε τι γίνεται».

    Μάλιστα, από τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε όλα τα ιδρύματα της χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στην Καλαμάτα: Πέθανε βρέφος που γεννήθηκε μέσα σε τροχόσπιτο

    Πορτογαλία: Προετοιμάζεται για ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον

    Ισπανία: Yποχρεωτική και πάλι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους



    ΣΧΟΛΙΑ