• Κοινωνία

    Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκινούν οι καταθέσεις των μαρτύρων – Τι ψάχνουν οι Αστυνομικοί σε βίντεο και στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου

    • NewsRoom

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και κατοικιών στην περιοχή της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο.

    Την ίδια ώρα, εξονυχιστική θα είναι και η έρευνα στο αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου,  το οποίο έχει μεταφερθεί στην Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε εγκατασταθεί κάποιος μηχανισμός GPS tracker. Στα ίδια εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και άλλα αντικείμενα του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο.

    Μέχρι στιγμής, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν συγκεντρώσει αρκετά βίντεο που δείχνουν τις κινήσεις των δολοφόνων του Καραϊβάζ.  Η αστυνομία αναζητεί ένα  σκούτερ, μάρκας ΜΠΕΒΕΡΛΙ, σκούρου χρώματος. Παράλληλα, αναζητούν ένα δεύτερο όχημα, το οποίο πιθανολογείται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες, ενώ εξετάζονται και βίντεο από προηγούμενες ημέρες, καθώς ενδεχομένως να υπήρχε κάποια δοκιμή ή προπαρασκευαστική ενέργεια, ή πιθανή παρακολούθηση του θύματος.

    Ένα νέο οπτικό στοιχείο που επεξεργάζονται οι Αρχές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έφερε στη δημοσιότητα το Star.

    Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τις κινήσεις των δραστών στα βίντεο που έχει στην κατοχή της η αστυνομίας φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου.

    Από εκεί και πέρα, ξεκινούν οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί ο κύκλος καταθέσεων και στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Καραϊβάζ. Κατάθεση θα δώσει και ο δικηγόρος του δημοσιογράφου προκειμένου να ανασυρθούν στην επιφάνεια τυχόν περιστατικά ή αναφορές που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση.

    Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛΑΣ, εκτιμάται πως οι εκτελεστές του δημοσιογράφου μπορεί να έχουν έρθει στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Να πρόκειται, δηλαδή, για «πληρωμένους» εκτελεστές  που υπέγραψαν συμβόλαιο θανάτου.

    Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 15:00, στο χωριό Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ