• Κοινωνία

    Δολοφονία 49χρονου στην Θεσσαλονίκη: «Η κόρη προκάλεσε τα θανατηφόρα πλήγματα»

    Η σύζυγος και η κόρη που κατηγορούνται για την δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης


    Νέα ευρήματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από την σύζυγο και την κόρη του

    Σχεδόν από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι πίσω από την άγρια επίθεση με μαχαίρι εναντίον του άντρα, που κοιμόταν την ώρα της δολοφονίας, κρύβονται η σύζυγος και η κόρη του, παρά το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες προσπάθησαν αρχικά να παραποιήσουν στοιχεία στην σκηνή του εγκλήματος, ώστε να στρέψουν την έρευνα των Αρχών αλλού.

    Μητέρα και κόρη συνελήφθησαν και πέρασαν χθες το κατώφλι του ανακριτή, στον οποίο και ομολόγησαν την πράξη τους. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο γυναικών, Ιάκωβος Ψωμιάδης έκανε λόγο για ένα έγκλημα που έγινε «εν βρασμώ ψυχής», καθώς, όπως έχει υποστηρίξει η υπεράσπιση, το κίνητρο πίσω από το έγκλημα είναι η σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, της οποίας ήταν θύματα τόσο η σύζυγός, όσο και η κόρη του 49χρονου.

    Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης, η κόρη αυτή που «κατά βάση επέφερε τα πλήγματα» στον 49χρονο.

    Περιγράφοντας τη στιγμή του εγκλήματος, είπε πως έγινε μόλις η σύζυγος του 49χρονου πληροφορήθηκε την κακοποίηση της κόρης της από τον πατέρα της. «Εκείνο που οδήγησε στη δολοφονία ήταν η αποκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

    Στάθηκε επίσης και στην κακοποίηση που είχε υποστεί η 46χρονη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αφού, όπως είπε, υπάρχουν και στοιχεία ότι είχε στο παρελθόν φιλοξενηθεί σε ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.

    «Έχει περάσει πολλά», ανέφερε για το παρελθόν της γυναίκας.

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η γυναίκα επέστρεψε στον άνδρα που την κακοποιούσε, αφού είχε χωρίσει από αυτόν και είχε κάνει ένα παιδί με άλλον άνδρα, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε από το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να σκέφτεται όπως εμείς».

    Περιέγραψε, δε, μία κατάσταση, κατά την οποία η 46χρονη κυριεύονταν από «έντονη ψυχολογική ανασφάλεια, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα».

    Υπενθυμίζεται ότι ο άνθρωπος που βρήκε πρώτος τον 49χρονο νεκρό ήταν ο 22χρονος γιος του, που είναι φοιτητής και, κατά τα διαλείμματα των σπουδών του, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και μένει μεν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά στο σπίτι του ανύπαντρου θείου του, αδερφού του πατέρα του, που έχουν το ταξί από κοινού.

    Ο 22χρονος γιος του θύματος βρήκε την Κυριακή το απόγευμα μέσα σε μια λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό του τον νεκρό πατέρα του με χτυπήματα από μαχαίρι στον λαιμό και το πρόσωπο, καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία, ενώ τηλεφώνησε και στην μητέρα του, η οποία έλειπε από το σπίτι.

    Κατά την αυτοψία του ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος έφερε 15 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο πρόσωπο, με το όπλο του εγκλήματος να βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά, μέσα σε ένα φρεάτιο.

    Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των δύο γυναικών ποινική διώξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.



    ΣΧΟΛΙΑ