• Κοινωνία

    Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: 3 συλλήψεις για τον θάνατο του 21χρονου

    • NewsRoom
    Σπάτα ελικόπτερο


    Σε τρεις συλλήψεις για την ασύλληπτη τραγωδία που συνέβη τη Δευτέρα στα Σπάτα, με θύμα έναν 21χρονο Βρετανό, προχώρησαν οι Αρχές.

    Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας πιλότος, καθώς και δύο τεχνικοί εδάφους.

    Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Βρετανός διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    Ο 21χρονος μαζί με άλλους τρεις φίλους του από τη Βρετανία είχαν μισθώσει ελικόπτερο προκειμένου μετακινούνται από νησί σε νησί στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο.

    Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

    Όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε, ο νεαρός φέρεται να πλησίασε τον έλικα του ελικοπτέρου προκειμένου να βγάλει μία σέλφι φωτογραφία με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Η παρέα των Βρετανών επέστρεψε στα Σπάτα από τη Μύκονο με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα. Μετά την αποβίβασή τους, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό αεροσκάφος και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

    Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από τον χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθεριος Βενιζέλος».

    Ο άτυχος νεαρός είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

    Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

    Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ.

    Για την υπόθεση ενημερώθηκε αμέσως η ΕΛ.ΑΣ.

    Το ΑΤ Παιανίας ανέλαβε την προανάκριση και θα σχηματίσει τη σχετική δικογραφία.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και από τον χειριστή του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένας νεκρός σε δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα



    ΣΧΟΛΙΑ