ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίβανος: Πανικός στους κατοίκους της Βηρυτού από πτήσεις ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών που έσπασαν τρεις φορές το φράγμα του ήχου
Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 φέρεται να παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας την Πέμπτη το πρωί κοντά στην παραλιακή πόλη Πόρβο στον Κόλπο της Φινλανδίας, ανακοίνωσε το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας.
Η φερόμενη παραβίαση του φινλανδικού εναέριου χώρου σημειώθηκε στις 06:40 ώρα Γκρίνουιτς (09:40 ώρα Ελλάδας) και τα αεροσκάφη κατευθύνονταν δυτικά, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής επικοινωνίας στο υπουργείο Άμυνας Κριστιάν Βακούρι, ο οποίος πρόσθεσε πως τα αεροσκάφη παρέμειναν στον φινλανδικό εναέριο χώρο για δύο λεπτά.
“Το βάθος της φερόμενης παραβίασης του φινλανδικού εναέριου χώρου ήταν ένα χιλιόμετρο”, είπε, αλλά δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για το αν τα αεροσκάφη συνοδεύτηκαν μέχρι την έξοδό τους από τον εναέριο χώρο.
Η φινλανδική πολεμική αεροπορία ταυτοποίησε τα αεροσκάφη και η συνοριοφρουρά ξεκίνησε έρευνα για την παραβίαση, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι τρία πολεμικά αεροπλάνα MiG-31E εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal μετακινήθηκαν και σταθμεύουν πλέον στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, έναν ρωσικό θύλακα στη ακτή της Βαλτικής ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιοι μπορούν να αποχωρήσουν με πρόωρη σύνταξη το 2025 – Ποιοι είναι το πέναλτι σε κάθε περίπτωση
- Ευάγγελος Μυτιληναίος και Διαμαντής Διαμαντίδης: Για πρώτη φορά στη λίστα Forbes των πιο πλούσιων του κόσμου
- Όλη η φράση του Κώστα Σκανδαλίδη
- Μεγαλώνει ο στόλος της Element Shipmanagement του Άλεξ Λεμονίδη
