Κοινωνία

Δύο νέες δασικές πυρκαγιές σε Πάργα και Κεφαλλονιά

  • NewsRoom


Δύο νέες δασικές, σε Πάργα και Κεφαλλονιά έθεσαν σε συναγερμό την Πυροσβεστική το απόγευμα της Τρίτης.

Η πρώτη χρονικά σημειώθηκε στην περιοχή της Μούντας Κεφαλλονιάς, σε δασική έκταση. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν 2 Canadair, ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη Πετζετέλ.

Λίγο αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην Κορώνη Πάργας. Στην πυρκαγιά έσπευσαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Στην πυρκαγιά επιχειρούν και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, από  τις 19:00 της Δευτέρας, έως τις 19:00 της Τρίτης εκδηλώθηκαν  συνολικά 38 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 532 πυροσβέστες, 198 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 3 ελικόπτερα και 5 πετζετέλ. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα  κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.