• Κοινωνία

    Δημοσκόπηση ALCO: Διατηρεί την διαφορά των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    Μητσοτάκης - Τσίπρας


    Το αργότερο έως τον Οκτώβριο βλέπουν εκλογές οι Έλληνες, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας το προβάδισμα των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων.

    Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα  των 8,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 12,4%, έπεται το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

    Oι πολίτες εκτιμούν πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου σε ποσοστό 56%.

    Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 35% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι ποσοστού 24% που λέει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% εκτιμά ότι αν κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερα τα πράγματα.

     

    Τέλος, Το 25% απαντά πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 22% απαντά πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει καλύτερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρουλάκης: Ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική συμφιλίωση το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου

    Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η νέα σύμβαση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει το σιδηρόδρομο σε πρώτο πλάνο

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ