• Κοινωνία

    Δημητρακόπουλος για Qatargate: Πλαστά τα έγγραφα για ονομαστικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά

    • NewsRoom
    Μιχάλης Δημητρακόπουλος.Δικηγόρος

    Μιχάλης Δημητρακόπουλος.Δικηγόρος


    Συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο δωροδοκίας από το Κατάρ παραχώρησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το απόγευμα της Δευτέρας.

    Ο δικηγόρος της ελληνίδας Ευρωβουλευτού μίλησε σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας από το Κατάρ και -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι τα έγγραφα που δείχνουν δωροδοκία προς την ίδια και τους συγγενείς της είναι πλαστά.

    «Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

    «Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του» προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

    Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Προϊόντων που προέρχονται από Εγκληματική Δραστηριότητα να επιληφθεί άμεσα, ώστε να υπάρχουν δύο υπηρεσίες που θα πιστοποιήσουν την πλαστότητα.

    «Στέλνουμε τα έγγραφα άμεσα στον κ. Βουρλιώτη»

    Σε δήλωσή του, μετά την συνέντευξη Τύπου, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει:

    «Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ.

    Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος  της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες».

    Διαβάστε επίσης

    Μάντζος: «Προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον πυρήνα της»



    ΣΧΟΛΙΑ