• Κοινωνία

    Δήμαρχος Μόσχας: Επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία

    • NewsRoom

    Ο Δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν


    Ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν με αφορμή την αισθητή αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην ρωσική πρωτεύουσα και ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, αποφάσισε την επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία, αλλά και την αναστολή δραστηριοτήτων σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους.

    Συγκεκριμένα από την ερχόμενη εβδομάδα θα εισάγεται σταδιακά το καθεστώς αδειών κυκλοφορίας για συγκεκριμένους σκοπούς.

    Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί σε μερικές φάσεις όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστούν οι άδειες τις οποίες θα πρέπει να έχει κάποιος για να πάει στην εργασία του, εν συνεχεία θα εφαρμοσθούν οι άδειες για άλλους σκοπούς και σε τρίτη φάση θα εφαρμοσθούν οι άδειες (εάν καταστεί αναγκαίο) για της μετακινήσεις εντός των συνοικιών. Η διάρκεια κάθε φάσης θα ανακοινωθεί αργότερα.

    Οι κάτοικοι θα κοινοποιούν το σκοπό της εξόδου από το σπίτι τους στις αρχές, δήλωσε ο Σομπιάνιν και οι αρχές της πόλης θα μπορούν να ελέγχουν κατά πόσο αξιόπιστες είναι οι αναφορές των πολιτών σε σχέση με τον σκοπό της εξόδου τους

    Το σύστημα των αδειών είναι ένα μόνο από τα μέτρα τα οποία οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

    Στην ρωσική πρωτεύουσα από 13-19 Απριλίου θα αναστείλουν την λειτουργία τους οι περισσότερες επιχειρήσεις. Η απόφαση του δημάρχου της Μόσχας, περιλαμβάνει έναν κατάλογο με 45 επιχειρηματικούς κλάδους, οι επιχειρήσεις των οποίων επιβάλλεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ενώ στους εργαζόμενους θα απαγορεύεται να πηγαίνουν στην εργασία τους. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται επιχειρήσεις του κατασκευαστικού τομέα, με εξαίρεση τις κατασκευές νοσοκομείων, επιχειρήσεις ιματισμού και επίπλων, όπως και τα εμπορικά καταστήματα εκτός αυτών που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

    Αναστέλλουν επίσης τις δραστηριότητες τους και οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, στις οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών της Μόσχας οι ενοικιάσεις έχουν πέσει κατά 60% καθώς είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες απολύμανσης που επιβάλλονται.



    ΣΧΟΛΙΑ