• Κοινωνία

    Δήμαρχος Μινεάπολης: «Ο Τζορτζ Φλόιντ θα ζούσε σήμερα αν ήταν λευκός» – Του επιτέθηκε ο Τραμπ

    Τζορτζ Φλόιντ


    Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν.

    Ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι, σε συνέντευξή του στην αμερικανικό δίκτυο «CBS», αναφερόμενος στον φριχτό θάνατο του Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, είπε:

    «Θα ζούσε σήμερα αν ήταν λευκός. Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, ο αστυνομικός είναι αυτός που τον σκότωσε».

    Η τροπή που έχουν λάβει οι διαδηλώσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ, ανάγκασε τον δήμαρχο της πόλης από την πρώτη στιγμή να καταδικάσει την ρατσιστική βία και να καλέσει αστυνομικές ενισχύσεις και την συμβολή της Εθνοφυλακής προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

    Ο Φρέι δέχτηκε βολές από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μέσω του Twitter, τον χαρακτήρισε αδύναμο και τον κάλεσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προαναγγέλλοντας ότι θα έστελνε την Εθνοφρουρά.

    «Αδυναμία είναι να αρνείσαι να αναλάβεις την ευθύνη για τις δικές σου ενέργειες και να κουνάς το δάχτυλο σε κάποιον άλλο σε περίοδο κρίσης», ήταν η αποστομωτική απάντηση του Αμερικανού δημάρχου, Τζέικομπ Φρέι.



    ΣΧΟΛΙΑ