• Κοινωνία

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Θέλω να μου πείτε τα κίνητρα» – Βροχή ερωτήσεων του Αλέξη Κούγια προς τον Μάνο Δασκαλάκη

    • NewsRoom
    Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Μία σειρά ερωτήσεων προκειμένου ο Μάνος Δασκαλάκης να δηλώσει την θέση του για τα κίνητρα που αποδίδει στην εν διαστάσει σύζυγο του για την αφαίρεση της ζωής του κάθε παιδιού τους, υπέβαλλε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, στον μάρτυρα που σήμερα βρέθηκε για δεύτερη δικάσιμο στο βήμα.

    Ο κ. Κούγιας με απόφαση του δικαστηρίου, στην οποία μειοψήφησε η πρόεδρος, υπέβαλε ερωτήσεις στον πατέρα των τριών παιδιών προκειμένου να του διευκρινίσει ποιο κίνητρο ”βλέπει” στην κάθε ανθρωποκτονία. Οι ερωτήσεις αφορούσαν τη φράση που είπε ο μάρτυρας στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι η 34χρονη κατηγορούμενη αφαίρεσε την ζωή της Τζωρτζίνας «για να με εκδικηθεί». Αλλά και τη φράση που είπε σήμερα , ότι «η απόπειρα σε βάρος του παιδιού ήταν διεκδίκηση και η ανθρωποκτονία ήταν εκδίκηση». Έτσι ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν αυτό ισχύει και για τους άλλους δύο θανάτους οι οποίοι προηγήθηκαν εκείνου της Τζωρτζίνας. Οι ερωτήσεις για τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς οι θάνατοι τους είναι άλλη δικογραφία από αυτήν που εξετάζει το ΜΟΔ, επιτράπηκαν από το δικαστήριο που δικάζει την απόπειρα και την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

    Στόχος τού συνηγόρου είναι να καταδείξει τη θέση του, ότι το κίνητρο που αποδίδεται στην εντολέα του δεν ευσταθεί αλλά και να αποδυναμώσει την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη που παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων στην δίκη. Επί σχεδόν πέντε ώρες ο συνήγορος βομβάρδισε τον μάρτυρα με ερωτήσεις προκαλώντας κάποιες στιγμές δυσφορία του κ. Δασκαλάκη. Σε τέτοιες στιγμές ο συνήγορος ρωτούσε τον μάρτυρα «συνεχίζετε να στηρίζετε την κατηγορία;». Είπε μάλιστα ξεκάθαρα στο δικαστήριο ο κ. Κούγιας πως «θέλω να αναδείξω την αναξιοπιστία του μάρτυρα».

    Αλέξης Κούγιας: Εμμένετε στην άποψη σας ότι ο λόγος για τους θανάτους ήταν η εκδίκηση; Το λέτε μόνο για την Τζωρτζίνα;

    Μάνος Δασκαλάκης: Για την Τζωρτζίνα το είπα αποκλειστικά. Είναι μία εικασία. Όπως και ότι το πένθος θα μας έφερνε πιο κοντά.

    Αλ. Κούγιας: Αυτό δεν το έχετε πει ξανά. Έχετε καταθέσει πως σας είχε απειλήσει πως θα σας πάρει παιδιά. Πώς συνδυάζετε το ότι θα σας πάρει τα παιδιά με το ότι τα σκότωσε;

    Μ. Δασκαλάκης: Δεν τα είδα ξανά τα παιδιά. Η ίδια κατάληξη είναι.

    Αλ. Κούγιας: Ποιο ήταν το κίνητρο της, όταν σκότωσε τη Μαρία Ελένη την περίοδο που ήσασταν αγαπημένοι;

    Μ. Δασκαλάκης: Μας είπαν οι γιατροί πως η Μαλένα θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα και εγώ θα έπρεπε να πάω στην Πάτρα για να δουλέψω.

    Αλ. Κούγιας: Άρα το κίνητρο της για την Μαρία Ελένη ήταν για να πάει στην Αθήνα;

    Μ. Δασκαλάκης: Για να μην παραμείνει στην Αθήνα.

    Αλ. Κούγιας: Δηλαδή εσείς θα μένατε μόνος στην Πάτρα και θα κάνατε τι;

    Μ. Δασκαλάκης: Μπορεί επειδή θα έμενα μόνος και θα έκανα ό,τι ήθελα. Είχε προηγηθεί εξωσυζυγική σχέση που είχα το 2018.

    Αλ. Κούγιας Την Ίριδα γιατί;

    Μ. Δασκαλάκης Είχαμε χωρίσει ήμασταν σκοτωμένοι.

    Αλ. Κούγιας: Γιατί δηλαδή;

    Μ.Δασκαλάκης: Για να με γυρίσει κοντά της.

    Αλ. Κούγιας: Είχατε πει μία εκδοχή πως σκότωσε την Τζωρτζίνα επειδή της ήταν βάρος;

    Μ. Δασκαλάκης: Είχα πει πως εκείνη μου είπε ενώ ήμασταν στο σπίτι μας στην Πάτρα, «ποιος θα με θέλει εμένα με ένα τετραπληγικό παιδί».

    Αλ. Κούγιας: Αυτή η φράση ειπώθηκε πριν έρθει το παιδί στην Αθήνα, στο νοσοκομείο;

    Μ. Δασκαλάκης: Ναι πριν.

    Αλ. Κούγιας: Άρα το κίνητρο της είναι πως σκοτώνει το παιδί της για να μην έχει το βάσανο;

    Μ. Δασκαλάκης: Γύρω στις 13-15 Γενάρη έχω κάνει συζήτηση μαζί της, πως θα φύγω από το σπίτι και εκεί ξεκίνησαν όλα.

    Αλ. Κούγιας: Άρα δεν ισχύει αυτό με το «ποιος θα με θέλει εμένα;»

    Μ. Δασκαλάκης: Εντελώς τυχαία τα προβλήματα ξεκίνησαν τρεις ημέρες μετά… Όλα αυτά έκατσα και τα σκέφτηκα πολύ αργότερα, από τον Οκτώβριο του 2022 και μετά.

    Ο συνήγορος έκανε χρήση μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι την επίμαχη περίοδο από τα οποία διαφαίνεται, κατά την υπεράσπιση, επιδίωξη του μάρτυρα να διατηρηθεί η σχέση τους. Ο μάρτυρας αρνήθηκε πως είχε τέτοια πρόθεση ενώ αναφερόμενος σε κοινές τους φωτογραφίες και ενώ η Τζωρτζίνα ήταν πλέον παραπληγική είπε πως εκείνη την περίοδο υποκρινόταν.

    Αλ. Κούγιας: Πόσα χρόνια θα κράταγε αυτή η υποκρισία;

    Μ. Δασκαλάκης: Όσα χρειαζόταν για να είμαι δίπλα στο παιδί μου… Έχω μείνει για το καλό του παιδιού μου. Κάθε φορά που της έλεγα να χωρίσουμε αντιδρούσε με απειλές και έλεγε ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου.

    Το δικαστήριο αποφάσισε να μεριμνήσει ώστε να καταστεί εύχρηστο αυτό το υλικό στο σύνολο του, καθώς περιλαμβάνεται στην δικογραφία με την μορφή cd.

    Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται την προσεχή Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Μάνος Δασκαλάκης αντιμέτωπος με τον Κούγια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας



    ΣΧΟΛΙΑ