• Κοινωνία

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Αν η Τζωρτζίνα είχε καρδιακή νόσο που χάσαμε, θα έπρεπε να βρεθεί μετά», λέει γιατρός της Πάτρας

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Ένα υγιές παιδί περιέγραψε στο δικαστήριο ακόμα μία γιατρός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, καταθέτοντας για τη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, 9 μήνες πριν από το θάνατο της στο Παίδων.

    Τότε το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή και κατά το κατηγορητήριο, η μητέρα της προσπάθησε για πρώτη φορά, να το ακοτώσει μέσα στο νοσοκομείο.

    «Εάν η Τζωρτζίνα είχε καρδιακή νόσο που εμείς χάσαμε, θα έπρεπε να βρεθεί μετά», κατέθεσε χαρακτηριστικά η ειδικευόμενη γιατρός Ράνια Κελεσίδου.

    Η μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για την κατάσταση του παιδιού, από την ημέρα που η μητέρα του το μετέφερε στο Καραμανδάνειο μέχρι και το βαρύ επεισόδιο που ξαφνικά υπέστη.

    Μάρτυρας : Η μητέρα της Τζωρτζίνας ανέφερε δύο επεισόδια κινήσεις άκρων, όταν την έφερε στο νοσοκομείο. Την εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Έγινε εισαγωγή και το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Την είδα 2 ημέρες μετά και δεν διαπίστωσα κάτι. Την ίδια ημέρα, γύρω στις δέκα και μισή, είδα και πάλι το παιδί.. Είχε σιελόρροια, δύσπνοια και λίγο αργότερα διαπίστωσα πως είχε κορεσμό 90. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι εισρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ. Κοιμόταν καλά. Ήταν ήσυχη.

    Πρόεδρος : Τι σας είπε η μητέρα;

    Μάρτυρας : Είπε ότι τα χειλάκια της είχαν γίνει πιο μπλε, ότι κουνούσε τα χεράκια και ότι πιο πριν, είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.

    Πρόεδρος : Πώς ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

    Μάρτυρας : Ήταν ψύχραιμη.

    Πρόεδρος : Μιλήσατε με το παιδάκι;

    Μάρτυρας : Ναι, ήταν συνεργάσιμο.

    Πρόεδρος : Πώς ήταν ζωτικά;

    Μάρτυρας : Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε πού βρισκόταν.

    Πρόεδρος : Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

    Μάρτυρας : Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις είτε ανεβασμένες,.είτε χαμηλές πάλι θα με προβλημάτιζαν.

    Πρόεδρος : Στις 10 Απριλίου λέτε ότι ειδοποιηθήκατε για σιελόρροια και βήχα…

    Μάρτυρας : Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα, είχαμε επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά επειδή το είχε δει ημέρες πριν και δεν είχε κάτι.

    Συνήγορος υπεράσπισης : Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πώς ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

    Μάρτυρας : Έγινε συζήτηση ιατρικού περιεχομένου, επιστημονική. Μας προβλημάτισε πώς το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

    Δικηγόρος : Υπήρξαν και επεισόδια που διαπίστωσαν οι γιατροί ή μόνο η μητέρα διηγούνταν;

    Μάρτυρας : Εγώ αυτό που θυμάμαι και είχα γράψει στο χαρτί είναι ότι η μητέρα το είχε διηγηθεί.

    Οι δικαστές ομόφωνα έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της 34χρονης και αποφάσισαν να καλέσουν για κατάθεση την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά.

    Διαβάστε επίσης

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπομπή σε δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας προτείνει ο εισαγγελέας

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα ήταν νεκρή για 50 λεπτά και οι γιατροί την επανέφεραν», κατέθεσε νοσηλεύτρια

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Η μητέρα είχε αντιδράσει επιθετικά όταν της είπαν ότι δεν βλέπουν παθολογικό πρόβλημα», λέει γιατρός



    ΣΧΟΛΙΑ