• Κοινωνία

    Δίκη παιδοκτόνου Πετρούπολης: Συγκλόνισαν το δικαστήριο οι καταθέσεις της μητέρας και της θείας της 18χρονης Ειρήνης


    «Άκουγα την Ειρήνη να φωνάζει “θεία βοήθεια”. Έτρεξα με το γιο μου. Χτυπούσαμε τα κουδούνια, την πόρτα. Προσπαθήσαμε να σηκώσουμε το ρολό. Ήταν όλα σφραγισμένα. Η Ειρήνη συνέχιζε να φωνάζει βοήθεια για τουλάχιστον 15 λεπτά. Συνέχισε κι όταν άρχισε να βγαίνει καπνός κάτω από την πόρτα».

    Είναι η συγκλονιστική μαρτυρία της θείας της 18χρονης Ειρήνης στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο πατέρας της κοπέλας.

    Ο 56χρονος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2017, επιτέθηκε με μαχαίρι στη μοναχοκόρη του, στη συνέχεια επιχείρησε να τη στραγγαλίσει και στο τέλος «σφράγισε» πόρτες και παράθυρα του διαμερίσματος στην Πετρούπολη και έβαλε φωτιά σε 4 διαφορετικά σημεία. Το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες αργότερα.

    Η θεία της και ο εξάδελφός της, που διαμένουν στο ίδιο τριώροφο, έγιναν μάρτυρες των αγωνιωδών εκκλήσεων της 18χρονης για βοήθεια. Αλλά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τίποτα. Πυροσβέστες και αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι βρήκαν στο υπνοδωμάτιο τον πατέρα να είναι πεσμένος και να καλύπτει με το σώμα του, το κορμί της Ειρήνης. Και οι δύο ήταν λιπόθυμοι.

    «Θα σε διαλύσω», ήταν τα μόνα λόγια που σήμερα ψιθύρισε η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης στον πρώην σύζυγό της. Δια του συνηγόρου του αρνήθηκε ότι δολοφόνησε την κόρη του αλλά δεν θυμάται, λέει, τι έγινε.

    Η μητέρα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, είπε ότι η έγγαμη συμβίωση ήταν επεισοδιακή και ο πρώην σύζυγός της πίεζε την κόρη τους να βοηθήσει στην επανασύνδεση. Τις μοιραίες ημέρες η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα.

    «Ήταν ένας θεατρίνος -κατέθεσε- Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του… Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (…) Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς. Η Ειρήνη ήταν ένα χαρούμενο παιδί, είχε όνειρα. Είχε ζωή, είχε όνειρα…», είπε κλαίγοντας.

    Εισαγγελέας: Τι τον ώθησε ;

    Μάρτυρας: Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση… Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος.

    Εισαγγελέας: Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην Εντατική.

    Μάρτυρας:
    Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου. Στο παρελθόν με είχε χτυπήσει .

    Η μάρτυρας υποστήριξε πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και επικαλέστηκε μήνυμα που φέρεται να της απέστειλε ο σύζυγός της λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα.

    Τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή του κατηγορουμένου κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος ουδέποτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζοντας πως μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί.

    Με τις ερωτήσεις της, η υπεράσπιση του 56χρονου άφησε υπόνοιες ότι τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στη δολοφονία.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ