• Κοινωνία

    Δίκη Λιγνάδη: Σε κλίμα έντασης η εξέταση του μάρτυρα κατηγορίας από τον Αλέξη Κούγια – Οι διάλογοι

    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Μέσα σε κλίμα έντασης και συνεχών αντεγκλήσεων, συνεχίστηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και σήμερα ο Νίκος Σ., ο πρώτος που δημόσια κατήγγειλε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό για βιασμό.

    Ο μάρτυρας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε ότι είναι “σεξιστικές και ρατσιστικές” και αρνήθηκε να απαντήσει.

    «Για δευτερογενή θυματοποίηση του μάρτυρα, συνειδητή παραπληροφόρηση και υποβολή παρελκυστικών ερωτήσεων», διαμαρτυρήθηκε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Αλέξης Κούγιας.

    Η ένταση συνεχίστηκε και εκτός δικαστηρίου όταν δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ δέχθηκαν σφοδρή λεκτική επίθεση από μέλη του παρατηρητήριου και πολίτες που παρακολουθούσαν τη δίκη και συμπαραστέκονται στο μάρτυρα.

    Την ώρα που οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους, λαμβάνοντας δήλωση από τον συνήγορο υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, αρχικά μέλος του Παρατηρηρίου παρενέβη με φραστικά πυρά σε βάρος του δικηγόρου κι όταν οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν, δέχθηκαν κι εκείνοι τα πυρά και άλλων παρισταμένων ότι… «οι δημοσιογράφοι δεν τους αφήνουν να φανεί τι συμβαίνει με τον κ.Κουγια που τραμπουκίζει» κι ότι «δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις από τον Κούγια».

    Η κατάθεση

    Κατά τη διάρκεια της πολύωρης εξέτασης του μάρτυρα Νίκου Σ. ο Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και επέμεινε στην πολιτική σκευωρία σε βάρος του Δημ. Λιγνάδη.

    Υπεράσπιση: Ενώ όλοι έλεγαν ότι θα βγουν δεκάδες ηθοποιοί, μαθητές θεατρικών σχολών, παιδιά από σχολεία, και δεν έχει βγει κανείς. Η ιστορία περιορίστηκε τελικά σε 2 παραγεγραμμένες καταγγελίες και όσοι ήρθαν εδώ. Λέτε για δυο ηθοποιούς που σας πλησίασαν να σας πουν ότι έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Ποιοί ήταν;

    Μάρτυρας: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτείται και το Facebook έχει γεμίσει συνθήματα. Είναι δεκάδες ηθοποιοί. Αυτοί οι δύο μου εκμυστηρευθήκαν μετά την ανάρτησης μου. Όταν άρχισε ο κύριος Κούγιας να μιλά για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους μου είπαν ότι δεν μπορούν να βγουν και δεν μπορούν να καταγγείλουν. Νομίζω αν κάνουμε υπομονή μπορεί κάθε έξι μήνες να είμαστε εδώ…

    Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση ότι και ο ΒΚ υποστηρίζει να απαγγείλει τον ίδιο μονόλογο;

    Μάρτυρας: Ήθελε να είμαστε όλοι Τομ, να υπάρχει μια ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα. Δεν θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας.

    Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση;

    Μάρτυρας: Ξέρετε πόσοι Τομ υπάρχουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή;

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ