Κοινωνία

Δημήτρης Λιγνάδης: Ημέρα λύτρωσης για μένα η σημερινή – Αρνούμαι τις κατηγορίες

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης προσέρχεται ενώπιον της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να απολογηθεί για τέσσερις κατηγορίες του βιασμού που αντιμετωπίζει (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης προσέρχεται ενώπιον της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να απολογηθεί για τέσσερις κατηγορίες του βιασμού που αντιμετωπίζει (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


«Ημέρα λύτρωσης» για εκείνον δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης ότι είναι η σημερινή απολογία του καθώς «1,5 χρόνο μετά την προφυλάκιση του, όπου η μια μέρα μετράει για ένα μήνα, επιτέλους είναι στη θέση να απολογηθεί».

Εδώ και 1,5 ώρα ο κατηγορούμενος για 4 βιασμούς σκηνοθέτης στέκεται απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και επιχείρησε να πείσει ότι είναι αθώος.

«Ποτέ οι 3 από τους 4 καταγγέλλοντας δεν τον επισκέφθηκαν σπίτι του», υποστήριξε αποδίδοντας τις κατηγορίες σε οικονομικά οφέλη ή στην επιδίωξη προβολής τους.

Στην απολογία του μέχρι τώρα έχει πει:

«Τον Αλί, από φωτογραφία, όταν ήμουν κρατούμενος στην  ΓΑΔΑ,  τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφο του και τότε κατάλαβα περί ποίου πρόκειται. Δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία δια ζώσης συνάντηση. Δεν αποκλείω να μιλήσαμε στα σοσιαλ μίντια, να επικοινώνησα μαζί του. Εγώ θυμάμαι τον Αλί ως τον ξάδελφο του Χασάν που ήθελε να γίνει Ρουβάς.

Να σας πω ότι πήρα υπολογιστή το 2009 πρώτη φορά στη ζωή μου και στην αρχή μιλούσα με 1000 άτομα. Δεν αμφισβητώ αν μίλησα με τον Αλί.

Πρόεδρος: Αναζητήσατε αν του μιλήσατε;

Κατηγορούμενος: Πώς; Αφού δεν είχα τις συσκευές μου. Ομολογώ δεν θυμάμαι, ίσως και να αναζήτησα. Αλλά όταν είσαι σίγουρος για το τί συνέβη δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Τουλάχιστον όχι εγώ.

Πρόεδρος: Άρα δεν σας έκανε αίτημα φιλίας ο πρώτος καταγγέλλοντας;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι, αλλά δεν αποκλείω ούτε να μου έκανε αίτημα φιλίας ούτε ότι μου μίλησε ο Χασάν για τον ξάδελφο του. Εγώ ειδικά τον πρώτο καιρό δεχόμουν πολλά αιτήματα κι αποδεχόμουν πολλά, ανεξέλεγκτα γιατί «έπαιζα», δηλαδή αποφορτιζόμουν. Είχα κάποια κριτήρια, έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερα ή αν ήταν 5 χρόνων… αλλά στην αρχή είχα ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, όχι όμως παράτυπη ή παράνομη. Οι άλλοι 2 καταγγέλλοντες δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω. Όχι δεν τους θυμάμαι, Δεν τους έχω δει ποτέ.

Πρόεδρος: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας…

Κατηγορούμενος: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.

Πρόεδρος: Ποιο λόγο έχουν να πουν όσα είπαν, από το 2019 πολύ νωρίς λένε ότι είχαν έρθει στο σπίτι σας και στο Αμαντέους;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ, μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν αποκλείω να ήρθαν στο Αμαντέους, ήταν τεράστια επιτυχία. Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ όλους τους Φανς αλλά στο σπίτι μου το αποκλείω. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί… εδώ στα 25 τους είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ οικονομικά οφέλη καιροσκοπισμό να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητας από πικρία για ερωτική απόρριψη…

Πρόεδρος: Ναι αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά.. Οι υπόλοιποι που τα επιβεβαιώνουν, τί λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Κατηγορούμενος: Μπήκαν στο χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση του. Να υποστηρίξει όψιμα το φίλο του, δεν μπορέσω να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται ότι για τήκε κι λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

Κατηγορούμενος: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης, ηθοποιός άκοπα.

Παρών στο δικαστήριο είναι συγγενείς του Δημήτρη Λιγνάδη και οι καταγγέλλοντες. Μεταξύ άλλων ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του  και η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα. Παρών είναι ο δεύτερος μηνυτής και ο Νίκος Σ., η καταγγελία του οποίου αν και ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, δεν εξετάζεται λόγω παραγραφής.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση και αγωγή καταθέτει ο Σάμπυ Μιωνή για δημοσίευμα

Ξυλοδαρμός στη Ραφήνα: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 42χρονουΣΧΟΛΙΑ