Κοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: «Υπήρχε έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη

Κάτια Δανδουλάκη

Κάτια Δανδουλάκη


«Η Λένα Δροσάκη δεν ήταν η μόνη ηθοποιός που ήταν έτοιμη να φύγει από το θέατρο λόγω του έντονου ψυχολογικού κυνηγητού του Πέτρου Φιλιππίδη. Είναι ένας χαρισματικός ηθοποιός αλλά εύκολα  μπορεί να ξεπεράσει τα όρια και να κάνει ακραίες πράξεις».

Είναι το δριμύ κατηγορώ της μεγάλης κυρίας του θεάτρου Κάτιας Δανδουλάκη, για τον κατηγορούμενο για 1 βιασμό και 2 απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η κα Δανδουλάκη περιέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη ως έναν «εκρηκτικό, πέραν του ορίου» άνθρωπο που λόγω του «ερωτικού του ενδιαφέροντος» στη Λένα Δροσάκη, επιτίθετο όχι μόνο σε εκείνη αλλά και σε όποιον άλλον ήταν κοντά της.

«Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό; Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!».

Η Κάτια Δανδουλάκη κατέθεσε ότι αυτή η συμπεριφορά του ηθοποιού είχε δημιουργήσει άσχημο κλίμα σε όλο το θίασο.

Μάρτυρας: «Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία»

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε;

Μάρτυρας: Του είπα να μιλήσουμε. Μου λέει «που είναι ο θίασος;», του λέω «θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας». Ήταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πετρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ότι ένιωσα η ψυχή μου.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κ. Δροσάκη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει κάποιος άλλος.

Πάρεδρος: Πώς καταπιεζόταν  ο θίασος;

Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση.

Υπεράσπιση: Το φλερτ τι πράγμα είναι; Γιατί δεν την πήρε δίπλα της για τα προσόντα της;

Μάρτυρας: Γιατί βοηθός υπήρχε χρυσέ μου! Εγώ ξέρω ότι υπήρχε βοηθός και πήρε και έναν άλλο βοηθό.

Υπεράσπιση: Γιατί να είναι φλερτ και όχι αναγνώριση της αξίας της;

Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο γιατί υπήρχε βοηθός.

Πολλοί ηθοποιοί βρίσκονται στο δικαστήριο και παρακολουθούν την κατάθεση της κ. Δανδουλάκη.

Μεταξύ αυτών  οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 19χρονη για το τροχαίο με εγκατάλειψη της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη

Μάτι: Ληστές κράτησαν 4 ώρες δεμένη οικιακή βοηθό- Έκλεψαν κοσμήματα και έργα τέχνης

 ΣΧΟΛΙΑ