• Κοινωνία

    Δικαστική δικαίωση Έλληνα ηθοποιού κατά της Google

    • NewsRoom
    Google


    Δικαιώθηκε δικαστικά Έλληνας ηθοποιός κατά της μεγαλύτερης εταιρίας τεχνολογίας της υφηλίου Google, ο οποίος καταγγέλθηκε δημοσίως για παραγεγραμμένες πράξεις, τις οποίες δυστυχώς -και για τον καλλιτέχνη και για τους καταγγέλλοντες- δεν έχει τη δυνατότητα να τις εξετάσει η Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με Προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάσσεται η Google η οποία διατηρεί υπό την εκμετάλλευσή της την κύρια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο με μερίδιο αγοράς 92.41% να διαγράψει όλους τους διαδικτυακούς συνδέσμους που φιλοξενεί (από blog, website κ.λ.π.) στο δίκτυό της και οι οποίοι αναφέρουν τα σχετικά περιστατικά.

    Συνεκτιμήθηκε από το Δικαστήριο ότι ο κοινωνικός σκοπός των αναρτήσεων έχει ήδη επιτευχθεί.

    Όπως εξέθεσε και ο Καθηγητής ΕΚΠΑ Αριστομένης Β. Τζαννετής, στο άρθρο του «Ένοχος λόγω αδυναμίας αποδείξεως του εναντίου;» στην άλλη μεριά της πλάστιγγας υπάρχει ο καταγγελλόμενος, ο οποίος, όταν εγκαλείται για αδικήματα για τα οποία η ποινική αξίωση έχει εξαλειφθεί, αποστερείται τα εχέγγυα που παρέχει σε αυτόν η ποινική διαδικασία για την αντίκρουση της σε βάρος του κατηγορίας.

     Όμως, ο εν λόγω ηθοποιός-σκηνοθέτης εύχεται η καταστροφή της δημόσιας εικόνας του και η δημόσια διαπόμπευση του, όπως αυτή έλαβε χώρα έως σήμερα να είχε τουλάχιστον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

    Σημειώνεται ότι βρίσκεται μέχρι σήμερα σε νοσοκομειακή μονάδα νοσηλείας covid και σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση λαμβάνοντας οξυγόνο.

    Την νομική εκπροσώπηση του αιτούντα είχε αναλάβει ο Νίκος Αγαπηνός.



    ΣΧΟΛΙΑ