• Κοινωνία

    Δικαστές ΣτΕ κατά Κωνσταντοπούλου: «Απογοητευτικός ο μονόλογος της, δεν πλήττει το φρόνημα μας»

    Κωνσταντοπούλου

    Ζωή Κωνσταντοπούλου


    Ο mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ μπορεί πλέον να βρίσκεται στη Γαλλία, όπου τελικά τον εξέδωσε η Ελλάδα, ωστόσο, η κόντρα μεταξύ της δικηγόρου του Ρώσου και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεχίζεται.

    Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (που τελικώς απέρριψε το αίτημα του να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση έκδοσης του στη Γαλλία), η δικηγόρος του Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεχίζει να βάλει σε βάρος των δικαστών.

    Άμεση είναι η απάντηση των δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ που κάνουν λόγο για απογοητευτικό μονόλογο της δικηγόρου που δεν είναι ικανός να πλήξει το φρόνημα τους.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ:

    «Σχετικά με την τοποθέτηση της πρώην Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη Γ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, περί δήθεν εργαλειοποίησης και ποδηγέτησης της δικαστικής εξουσίας και δη του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνουμε ότι ο απογοητευτικός της μονόλογος δεν είναι ικανός να πλήξει το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών και θα αρκεστούμε να υπενθυμίσουμε ότι το Δικαστήριο παραμένει αταλάντευτο στη συνταγματική του αποστολή για την επίλυση των νομικών ζητημάτων που άγονται ενώπιον του. Το δε σύνολο των δικαστικών λειτουργών του εκτελούσε και εκτελεί το έργο του με ήθος και ακεραιότητα, εντός του πλαισίου του Συντάγματος και των νόμων.»



    ΣΧΟΛΙΑ