ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά στην ενημέρωση των υπαλλήλων της υπηρεσίας ότι «η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας των εργαζομένων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ, δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος)».
Επιπλέον, όπως επισημαίνει η διοίκηση, η απόφαση της ΑΔΕΔΥ έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2021. «Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νόμιμη κήρυξη απεργίας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή των υπαλλήλων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ στην ‘απεργία’ αυτή, δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία τους από την εργασία τους» καταλήγει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ στην ανακοίνωσή της.
Διαβάστε επίσης
Παράνομη η απεργία στον ΕΦΚΑ – Επιστροφή στην εργασία ζητάει ο υπουργός Εργασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- OpenAI: Νέο περιστατικό με AI agents – «Σάρωσαν» 16.000 φορές ιστοσελίδα του ΟΗΕ και παρέκαμψαν φίλτρο ασφαλείας
- Συναγερμός κοντά στη βάση RAF Φέρφορντ στη Βρετανία: 5 άνδρες συνελήφθησαν για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας
- Οι μεγάλοι επενδυτές παίρνουν το τιμόνι στη Wall Street – Υποχωρούν οι μικροεπενδυτές
- Σαλαμίνα: Φωτιά στην περιοχή Περάνι – Μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.