• Κοινωνία

    ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στον Πόρο

    • NewsRoom


    Στο μεγαλύτερο τμήμα του Πόρου έχει πλέον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου.

    Αντιθέτως, χωρίς ρεύμα παραμένει η παραλία Ασκέλι, όπου βρίσκονται πολλές ξενοδοχειακές μονάδες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.

    Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι στον Πόρο προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του νησιού.

    Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

    Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού της Σφαιρίας και κατά μήκος της προβλήτας του Πόρου, όπου βρίσκονται οι περισσότερες τουριστικές υποδομές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

    Συγκεκριμένα, τα 6 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη Μέσης Τάσης και άλλα 2 Χαμηλής Τάσης, που μεταφέρθηκαν στο νησί, έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα καλύψουν σταδιακά ένα πολύ σημαντικό μέρος των φορτίων όλου του νησιού.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από τον Γαλατά.



    ΣΧΟΛΙΑ