ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η φωτιά στη Δυτική Αττική, χωρίς ωστόσο οι πυροσβέστες να έχουν τον πλήρη έλεγχό της, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων στην χώρα.
Το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν 55 νέες πυρκαγιές ενώ συνολικά συνέχισαν να είναι ενεργές 94 πυρκαγιές.
Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης για την πυρκαγιά στα Βίλια, τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις με τη βοήθεια και των πυροσβεστών από την Πολωνία. Ειδικότερα στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 166 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 33 εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων 3 ελικόπτερα του στρατού και το Beriev.
O κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε πως η κυβέρνηση αποδέχθηκε την βοήθεια που προσέφερε η Ρουμανία για βοήθεια σε πεζοπόρα τμήματα και οχήματα, προκειμένου να ξεκουραστούν τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν επί μέρες στα πύρινα μέτωπα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο εξελίσσεται κάθε φορά ανάλογα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Όπως ανέφερε οι πυροσβέστες δίνουν μια σκληρή μάχη, σε δύσβατα εδάφη χωρίς πρόσβαση, με τις φωτιές να καίνε σε συμπαγή δάση έπειτα από μακρά περίοδο ξηρασίας, με υψηλές θερμοκρασίες και αλλαγές του ανέμου.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και την αυτοθυσία τους, οι οποίοι μάχονται επί πολλές εβδομάδες στα πύρινα μέτωπα Ευχαρίστησε επίσης τις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και αυτές από τις τρίτες χώρες.
Τόνισε τέλος πως οι αστυνομικά, πυροσβεστικά και στρατιωτικά πραγματοποιούν περιπολίες σε δάση, σε 24ωρη βάση, για την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενώ συνέστησε προσοχή στους πολίτες τις επόμενες ημέρες, όταν και αναμένεται αύξηση των ανέμων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Entersoftone-Hg: Ολο το παρασκήνιο του giga deal – Πώς ο Πάνος Γερμανός έβγαλε κέρδος 263 εκατ.
- Pepsico: Γιατί έγραψε ζημιές στην Ελλάδα
- Το ράλι των 5, τι συμβαίνει στην ΓΕΚ Τέρνα, τα τρελά λεφτά του Πάνου Γερμανού, τι γίνεται στην Realcons, τα ακριβά ψώνια Φράγκου και Μπακολίτσα, η Ντόρα και η μάχη της Κρήτης και τα νεότερα για την σχέση του 70χρονου πολιτικού με την πλατινομαλλούσα
- Αυτό είναι το σχέδιο κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση – Πού θα κλειδώσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.