• Κοινωνία

    Χρυσοχοΐδης: Οροθετήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η φωτιά στη Δυτική Αττική, χωρίς ωστόσο οι πυροσβέστες να έχουν τον πλήρη έλεγχό της, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων στην χώρα.

    Το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν 55 νέες πυρκαγιές ενώ συνολικά συνέχισαν να είναι ενεργές 94 πυρκαγιές.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης για την πυρκαγιά στα Βίλια, τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις με τη βοήθεια και των πυροσβεστών από την Πολωνία. Ειδικότερα στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 166 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 33 εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων 3 ελικόπτερα του στρατού και το Beriev.

    O κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε πως η κυβέρνηση αποδέχθηκε την βοήθεια που προσέφερε η Ρουμανία για βοήθεια σε πεζοπόρα τμήματα και οχήματα, προκειμένου να ξεκουραστούν τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν επί μέρες στα πύρινα μέτωπα.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο εξελίσσεται κάθε φορά ανάλογα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Όπως ανέφερε οι πυροσβέστες δίνουν μια σκληρή μάχη, σε δύσβατα εδάφη χωρίς πρόσβαση, με τις φωτιές να καίνε σε συμπαγή δάση έπειτα από μακρά περίοδο ξηρασίας, με υψηλές θερμοκρασίες και αλλαγές του ανέμου.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και την αυτοθυσία τους, οι οποίοι μάχονται επί πολλές εβδομάδες στα πύρινα μέτωπα Ευχαρίστησε επίσης τις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και αυτές από τις τρίτες χώρες.

    Τόνισε τέλος πως οι αστυνομικά, πυροσβεστικά και στρατιωτικά πραγματοποιούν περιπολίες σε δάση, σε 24ωρη βάση, για την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενώ συνέστησε προσοχή στους πολίτες τις επόμενες ημέρες, όταν και αναμένεται αύξηση των ανέμων.



    ΣΧΟΛΙΑ