• Κοινωνία

    Χίος: Τι απαντά ο ιερέας που επιτέθηκε με κέρματα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Πρωτοφανές σκηνικό έστησε μέσα στην εκκλησία των Φλατσίων Χίου ο παπά Νίκος Λιαδής, σε βάρος του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, το πρωί τη Κυριακής 2 Ιουνίου 2019.

    Μετά την τέλεση του μνημοσύνου, στο οποίο παρίστατο ο κ. Μιχαηλίδης, ο παπάς βγήκε τρέχοντας από το ιερό προς την κατεύθυνση του βουλευτή, έπιασε κάποια κέρματα από το παγκάρι της εκκλησίας και του τα πέταξε, φωνάζοντας «τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία, να φύγεις από εδώ».

    Ο παπάς κατευθύνθηκε προς το ιερό και η απάντησή του στους παρευρισκόμενους στην Εκκλησία ήταν: «Να κάνετε τα παράπονά σας στον δεσπότη και, αν δεν σας αρέσει, να γίνετε παλαιοημερολογίτες!».

    Ο ιερέας Νίκος Λιαδής, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα chiosin.gr, ερωτηθείς για το συμβάν, ανέφερε απλώς ότι έτσι αισθάνθηκε και έτσι έπραξε.

    Φυσικά, δεν έλειψε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ της Χίου, που καταδίκασε το περιστατικό: «Επικίνδυνο γεγονός που δηλώνει πόσο ο φανατισμός και η πολιτικολογία έχει αντικαταστήσει το λειτούργημα του ιερέα και μάλιστα στην Ακριτική Χίο. Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκτός του δεδομένου ότι καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους, το απαράδεκτο γεγονός που έγινε εν ώρα της Θείας Λειτουργίας, προβληματιζόμαστε για τις μεμονωμένες ενέργειες ιερέων που δεν έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη και το αγνό συναίσθημα του ποιμνίου. Η Εκκλησία ως χώρος λατρείας και οι ιερείς ως λειτουργοί του θείου λόγου δεν δικαιούται να πολιτικολογούν και να παρασύρουν. Όλα έχουν τα όριά τους».



    ΣΧΟΛΙΑ