• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς στο Κρανίδι: Πήραμε 177 δείγματα – Μείνετε σπίτι

    • NewsRoom

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς


    «Είχα προειδοποιήσει», λέει ο δήμαρχος της περιοχής – «Υπήρχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου», ισχυρίζεται η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που φιλοξενεί τους μετανάστες

    «Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από το Κρανίδι, όπου μετέβη χθες, ύστερα από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικών στον νέο ιό.

    Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε άλλη μία σύσκεψη, η τελική για την πρώτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ όλο το βράδυ εργάζονταν πάνω στο κομμάτι των ιχνηλατήσεων.

    «Φεύγουμε με σχεδόν 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε: «Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η συνέχειά της, που αφορά στη δομή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχει εξασφαλιστεί, η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί. Όσοι εμπλέκονται, ο καθένας έχει αναλάβει το μικρό ή το μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που του αντιστοιχεί και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

    Σημειώνεται ότι η λήψη δειγμάτων ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Τρίτης, όταν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν περισσότεροι από 120 πολίτες. Ανάμεσά τους ήταν εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους, είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

    Όσον αφορά στη δομή μεταναστών, αυτή έχει στεγανοποιηθεί πλήρως, ενώ για 14 ημέρες εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί. Παράλληλα, η κίνηση γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3. Οι υπόλοιπες έχουν ανασταλεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και για παζάρια και λαϊκές αγορές.

    Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να έχουν μία πλήρη εικόνα.
    Κάτοικοι από το Κρανίδι υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού

    «Αυτό που πρέπει να τονιστεί για άλλη μία φορά είναι ότι, για τις επόμενες ημέρες, πρέπει όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους και ειδικά όσοι έχουν κάποια νοσήματα ή όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο υφυπουργός.

    Παράλληλα, απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, αλλά και τους γονείς και τους παππούδες μας.

    Κάτοικοι από το Κρανίδι υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού

    «Ας τους κρατήσουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που και χρειάζεται και αρμόζει στην πολύ όμορφη αυτή περιοχή», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

    Δήμαρχος Ερμιονίδας: «Είχα προειδοποιήσει»

    Παράλληλα, σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση προχώρησε και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κρουσμάτων στην περιοχή, με δύο επιστολές που είχε αποστείλει στις αρχές Απριλίου.

    Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργόπουλος, με έγγραφά του στις αρμόδιες αρχές στις 3 και 7 Απριλίου εξέφραζε την ανησυχία του και ζητούσε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

    Ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου: «Υπήρχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου»

    Την ίδια ώρα, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή μεταναστών υποστηρίζει ότι το Κρανίδι είχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ίδια, το κρούσμα δεν ανακοινώθηκε τότε στην περιοχή, «γιατί είχε πάει στην Αθήνα και είχε καταγραφεί εκεί».

    «Έχω ακούσει ότι είναι Έλληνας εξ Αμερικής που μένει εδώ», είπε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι κυκλοφορούσε κανονικά.

    Όσον αφορά στην κατάσταση στο ξενοδοχείο είπε ότι «δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον», καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή με τους μετανάστες. «Εμείς τους είχαμε ενημερώσει, με ειδοποιήσεις που είχαμε αναρτήσει στο ξενοδοχείο για την καλή υγιεινή και για να πλένουν τα χέρια τους», συμπλήρωσε.

    Από τους 470 μετανάστες, οι περισσότεροι είναι από τη Σομαλία, το Κονγκό και το Καμερούν, αν και υπάρχουν και μετανάστες από το Τζιμπουτί και τη Γκάνα, αλλά και αρκετές γυναίκες μόνες τους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.



    ΣΧΟΛΙΑ