• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Σε σταθερή κατάσταση η Αττική, όμως η κατάσταση είναι εύκολο να ανατραπεί

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο


    Για την ανάκληση της απόφασης να πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη με φιλάθλους, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος εξήγησε πως τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδήγησε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει κάτι τέτοιο, καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

    Έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19.

    Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό αύριο, Τετάρτη, στις 5.00 το απόγευμα, ανακοίνωσε.

    Σταθερή η κατάσταση στην Αττική

    Εύθραυστη, άρα ακόμη επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση στην Αττική, διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως οι έλεγχοι είναι διαρκείς για την τήρηση των μέτρων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

    Ο ίδιος, πάντως, ανακοίνωσε πως η κατάσταση στην Αττική είναι σταθερή και δεν καταγράφεται αύξηση σε κρούσματα και θανάτους.

    Αναφερόμενος στη γενική εικόνα της ασθένειας στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 25.370 – εκ των οποίων τα 5.112 είναι σήμερα ενεργά. Ενώ 2.684 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε Καστοριά και Σέρρες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ