• Κοινωνία

    Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για τις συγκεντρώσεις: Ο ιός δεν κάνει πολιτικές διακρίσεις

    • NewsRoom


    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, τόνισε ότι από αύριο Δευτέρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες.

    Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

    Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

    Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.

    Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους κατακλύζουν πλατείες και άλλους ανοικτούς χώρους, λέγοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να αναγάγουν την υπόθεση του κορονοϊού σε πολιτικό θέμα. Ο κορονοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει. Κολλάει δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους και δεν μπορεί να τον σταματήσει η Αστυνομία.

    Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πώς θα είναι τα πράγματα σε 10-15 ημέρες από τώρα. Μη μας ξεγελάνε τα σημερινά νούμερα. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, όμως, όπου βγούμε πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής: Χέρια – Απόσταση – Μάσκα», τόνισε ο ίδιος.



    ΣΧΟΛΙΑ