• Κοινωνία

    Χαϊδάρι: Βίντεο από την μαφιόζικη εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία

    • NewsRoom


    Οι δράστες της αιματηρής επίθεσης του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι καταγράφηκαν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, να φεύγουν από το σημείο, στιγμές αφού είχαν γαζώσει με καλάσνικοφ τον πατέρα τριών παιδιών, μέσα στο εν κινήσει αυτοκίνητό του.

    Στο βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και προβλήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, οι δράστες του χτυπήματος φαίνεται να αποχωρούν από το σημείο με μια μοτοσυκλέτα, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

    Οι δύο πλεύρισαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία και τον πυροβόλησαν από τη μεριά του συνοδηγού, τη στιγμή που εκείνος θα έκανε αναστροφή στη λεωφόρο Αθηνών. Αμέσως μετά έφυγαν.

    Οι αστυνομικοί «βλέπουν» πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου ως το πιθανότερο σενάριο, όμως τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

    Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο σημείο, πυροβόλησαν εναντίον των δραστών, χωρίς αποκλείεται να τραυμάτισαν τον ένα δράστη της δολοφονίας.

    Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις από εννιάρι πιστόλι, που εκτιμάται ότι είναι από το όπλο του αστυνομικού. Ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν από τη βαλλιστική έρευνα, που γίνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

    Μία από τις σφαίρες εξοβελίστηκε και χτύπησε μάντρα σπιτιού, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

    Χαίδάρι – πυροβολισμοί

    Την ίδια ώρα, η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά το ρόλο των δύο αστυνομικών στην υπόθεση και τους λόγους που βρέθηκαν στο σημείο.

    «Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

    Ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνώνται είναι και η πιθανότητα οι δύο αστυνομικοί να συνόδευαν τον επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί εταιρεία διανομής καφέ, στην περιοχή του εγκλήματος, στην οποία άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα το Μάιο του 2016.

    Mαυροειδάκος: Δε θα κρύψουμε τίποτα

    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, αναφέρθηκε στην ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει για τους δύο αστυνομικούς και τόνισε ότι «δε θα κρύψουμε τίποτα».

    Όπως ο ίδιος συμπλήρωσε, οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους ότι, «είχαν φιλική σχέση με το θύμα και τυχαία βρέθηκαν στο σημείο».

    Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε από την πλευρά του ότι οι δύο αστυνομικοί αντέδρασαν στους πυροβολισμούς επιχειρώντας να σταματήσουν το αυτοκίνητο και όχι καταδιώκοντας τη μοτοσικλέτα με τους δράστες.

    «Σε σημείο θεωρήσαμε ότι ήταν οι δράστες», είπε ο ίδιος.

    Όσο αφορά στα κίνητρα των δραστών, ο Σ.Μαυροειδάκος εκτίμησε ότι πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ενώ υπογράμμισε ότι, το θύμα είχε ιδιωτικούς φύλακες.

    «Οι δράστες κάνουν το συμβόλαιο και φεύγουν», σημείωσε σχετικά και τόνισε ότι υπάρχει φόβος για «παράπλευρες απώλειες».



    ΣΧΟΛΙΑ