ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την προσοχή των πολιτών για περιπτώσεις εξαπάτησης στο όνομα της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους εφιστά η Ελληνική Αστυνομία.
Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς που ελέγχονται από την Πολιτεία και να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές αν αντιλαμβάνονται κάτι ύποπτο.
Ειδικότερα, ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει:
«Kατά το παρελθόν, κυρίως μετά από περιστατικά που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οικονομικής εξαπάτησης πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν σε εράνους – εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, όπως έχει διαπιστωθεί διεθνώς, επιτήδειοι προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη θυμάτων, υποδεικνύουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για τη συγκέντρωση ποσών, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διασφαλίζεται η κατάληξη αυτών.
Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και καθώς δημιουργούνται συνθήκες τέλεσης ανάλογων περιστατικών, η Ελληνική Αστυνομία δρώντας προληπτικά, συστήνει στους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο από την Πολιτεία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους από επιτήδειους, με φυσικό τρόπο ή διαδικτυακά.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις τοπικές αστυνομικές Αρχές ή να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμη και σε απόπειρα απάτης σε βάρος τους».
Διαβάστε επίσης
Φωτιές στην Πελοπόννησο: Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην Γορτυνία, καλύτερη η κατάσταση στην Ανατολική Μάνη
Υπό μερικό έλεγχο οι δύο φωτιές που ξέσπασαν στην Κέρκυρα
ΔΕΔΔΗΕ: Στο 95% της Βόρειας Αττικής η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης – Η κατάσταση στην Εύβοια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ για επίθεση κατά ελληνορθοδόξων στη Συρία: «Παρακολουθούμε στενά με ανησυχία την κατάσταση στην αλ Σουκαϊλαμπίγια»
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια
- Μαρινέλλα: Ποιος λαϊκός οργανοπαίκτης «βάφτισε» έτσι τη σπουδαία τραγουδίστρια
- Νικήτας Κακλαμάνης: Θα θυμόμαστε πάντα τη Μαρινέλλα με συγκίνηση και με μια αγάπη που “αρχή και τέλος δε γνωρίζει”
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.