• Κοινωνία

  Ασθενείς με κυστική ίνωση: Ικανοποίηση για το νομοσχέδιο για την δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης τους

  • NewsRoom


  Την ικανοποίηση του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων και μόνιμων στρατιωτικών πασχόντων από κυστική ίνωση με τη συμπλήρωση 15ετούς πραγματικής υπηρεσίας, εφόσον η πάθηση δικαιολογεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εκφράζει ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση.

  «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση για το Σύλλογο μας «το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ρητή αναφορά στους πάσχοντες από κυστική ίνωση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» στη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου 2020. Η ψήφιση του άρθρου 45 του νομοσχεδίου, έγινε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ένα χρόνιο αίτημά μας, για το οποίο εργαστήκαμε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα, βρίσκει επιτέλους την δικαίωσή του . Ο Σύλλογος μας λειτουργώντας για μια ακόμα φορά μεθοδικά και συστηματικά, αφού εξασφάλισε την αναγκαία θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, με συγκεκριμένες και συνεχείς παρεμβάσεις του, με επαφές και με έγγραφα υπομνήματα τόσο στον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε βουλευτές διαφόρων κομμάτων, ανέδειξε το θέμα» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση Αγγελική Πρεφτίτση.

  Η κ Πρεφτίτση σημειώνει ότι αρωγός στην προσπάθεια του Συλλόγου υπήρξε και η Εθνική Συνομοσπονδία για τα άτομα με Ειδικές ανάγκες, ο επίσημα αναγνωρισμένος Κοινωνικός Εταίρος της Ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων.  ΣΧΟΛΙΑ